Рецепта: Сън

  • големи добре узрели патладжани
  • 2 яйца
  • 200 г. извара
  • чесън
  • сол на вкус
  • босилек

Изечете патладжаните във фурната цели. Извадете ги и ги разрежете на две по дължина. Издълбайте половините, докато остане ципата с около половин сантиметър месо. Извадената вътрешност посолете и оставете да се отцеди. След като се отцеди, я посолете и добавете чесъна и босилека. Готовия пълнеж връщате в предварително подготвените патладжанени панички. Покривате отгоре с предварително разбърканите яйца със сирене. Печете в силно загрята фурна до зачервяване.
Сервирайте ястието охладено.

За трета фаза – малко преди да ги извадите от фурната, настържете отгоре 40 гр. кашкавал.

Advertisements