Записа lenny_pld
Рецептата е взета от Интернет Медия Биг.Бг – http://big.bg/modules/news02/article.php?storyid=24424

Това е основната рецепта за фрапучино, но може да се правят различни комбинации. Плодовият пектин сгъстява фрапучиното. Можете да го откриете в аптеките или диетичните магазини. Използвайте български ябълков пектин на прах /не на гранули или таблетки/, тъй като във вносния пектин от цитрусови плодове често се съдържа захар и различни пълнители.

Продукти:

  • 3/4 ч. чаша горещо еспресо
  • подсладител, отговарящ на 3 с. л. захар
  • 1 ч. чаша нискомаслено прясно мляко 0,1 % (това изчерпва дозата Ви прясно мляко за деня!)
  • 1 ч. л. пектин
  • 1 ч. чаша кубчета лед

Начин на приготвяне:
Изсипете кафето в някакъв съд и добавете подсладителя. Оставете сместа да се охлади на стайна температура.
Когато е готова, изсипете млякото и пектина и бъркайте, докато пектинът се разтвори.
Изсипете сместа в блендер и добавете леда.
Разклатете добре до желаната гъстота.

Advertisements