Рецепта: Бубето

  • 1,5 кг. телешки дроб
  • 5-6 стръкчета пресен кромид и пресен чесън
  • 1 морков
  • 2 с. л. доматено пюре (без захар и мазнина)
  • 2 с. л. оцет
  • 1ч. ч. вода
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз

Телешкият дроб се измива и се нарязва на средни парчета. Нарежда се в тава. Кромидът и чесънът се режат на едро, морковите – нормално. Поставят се върху черния дроб. Прави се сос от оцет, вода, доматено пюре и подправките и се залива всичко с него. Пече се в умерена фурна (200 градуса) 30-40 минути.
П. П. Рецептата става и със стар кромид, дори може да става по-вкусно, защото пресният лееекичко прегаря, но става приятно на вкус.

Advertisements