Рецепта: Цецка

Стават много вкусни! Аз ги правих с мерлуза, но сигурно ще станат и с друга риба!

  • 3 риби /1,2 кг./
  • бялата част на 2 стръка пресен лук
  • 1/2 стрък пресен чесън
  • 1 яйце+1 белтък
  • 1 ч. л. дивисил
  • 1 с. л. магданоз
  • черен пипер на вкус
  • малко сол /по желание/
  • 1 с. л. овесени трици

Рибите се обезкостяват и се маха доколкото може поне част от кожата. Слага се всичко без триците в блендера и се смила на кайма. Добавят се триците, разбърква се добре и с лъжица си оформят кюфтенца в тефлонов тиган. Запичат се от двете страни и се сервират поръсени с малко лимонче. Много са вкусни и студени.

Бележка от Крикри: Рецептата беше записана като коментар и е преместена тук.

Advertisements