Рецепта: Илонитка

  • 250 гр. телешка кайма (купих си месо чисто, без мазнини и ги накарах да ми го смелят)
  • няколко стръка пресен лук
  • 2 сварени яйца
  • 50 гр. пуешка шунка“Леки“ (може и друга)
  • сол
  • чер пипер
  • кимион
  • магданоз
  • малко прясно мляко 0,1 %

за заливката:

  • прясно мляко 0,1 %
  • 1 яйце

Всичко се смесва в йенска тавичка и се слага да се пече. Малко преди да се извади, се прави заливка от прясно мляко и яйце и се допича.

По желание се залива със сосче от кисело мляко и копър.

Бележка от Крикри: В зависимост от количеството лук, ястието може да се консумира в П дни (ако се сложи малко, колкото за подправка), или в ПЗ дни (ако е повече и се счита за зеленчук)

Снимки - Илонитка

Advertisements