Рецепта: Дорчестър

  • 2 средни моркова
  • 1/2 ч. ч. прясно мляко
  • 1 ч. л. (с връх) царевично нишесте
  • подсладител (подходящ за термична обработка)
  • канела

Морковите се нарязват на кубчета със страна около 1 см. и се сваряват във вода до пълно омекване. Подсладителят (аз използвах 4 табл. Суитли) и нишестето се разтварят в една с. л. топло прясно мляко. От съда, където са варени морковите, се отлива водата и се добавя сместа с нишестето и останалото прясно мляко. Вари се на бавен огън и се разбърква докато се посгъсти (около 10 мин). Сервира се и се изчаква да се охлади. Наръсва се с канела. Направо си беше тиква с мляко!

Дорчестър

снимка: dorchester

снимка: Polly-Wolly

Advertisements