Рецепта Боби1973

  • извара
  • 1 яйце
  • пр. мляко 0,1 %
  • подсладител
  • ванилия

Разбива се яйцето и се добавя извара – да стане гъста каша, която се разрежда мъничко с пр. мляко с ванилия и се слага подсладител на вкус. Пече се на тиган на умерен котлон от двете страни. Чака се търпеливо хубаво да порозовее и много внимателно се обръща. Стават 2 палачинки.

Снимка: Боби1973

Разбира се, може да се приготви солена или да не се овкусява, а да се намаже с нещо по вкуса Ви. Предимството пред останалите видове палачинки е, че се приготвят без трици и няма ограничение в количеството*, ако забърквате повече смес, може да сложите само белтъци и 1 жълтък.

* все пак внимавайте с прясното мляко 🙂

Advertisements