Рецепта mecopuh

  • 150 г. телешко месо на кайма (смляна пред Вас в магазина или лично от Вас у дома)
  • 1 жълтък
  • 2 белтъка
  • бялата част на 1 стрък пресен лук
  • 1/4 стрък пресен чесън
  • 2-3 с. л. кисело мляко 0,1 %
  • подправки за кайма
  • черен пипер
  • по желание – малко лют пипер

Всички продукти без белтъците се размесват много добре. Белтъците се разбиват с малко сол или 2-3 капки оцет на сняг и при много внимателно разбъркване се добавят към каймата. Изсипва се в малка тавичка и веднага се слага в педварително загрята на 200 С фурна. Пече се около 20 мин., изважда се от фурната и се захлупва с капак или се покрива с фолио за 10-ина мин.
Сервира се с

  • Дюканска „майонеза“

или сос от

  • кисело мляко 0,1 %
  • чесън

За трета фаза: може да се поръси с малко нискомаслен кашкавал и тогава да се изпече!
Да Ви е сладко! chef

Advertisements