Начало

Мозайка със сирене в було от праз за трета фаза

Вашият коментар


Рецепта dilu
4 порции
Съставки:

  • 3 с. л. желатин
  • 1 голям стрък праз
  • режимна сол
  • по 1 червена и жълта чушка
  • 3 домата
  • 1 връзка босилек или риган
  • 250 гр. обезмаслено сирене
  • 250 гр. извара
  • черен пипер

Начин на приготвяне
Желатинът се накисва в 1 ч. ч. вода  да набъбне и после на водна баня да се разтопи.

Празът се нарязва на половина по дължина и отделените листа се разтварят и измиват. Бланшират се в солена вода 2-3 минути, изстудяват се и се подсушаватна домакинска кърпа. Правоъгълна форма за кекс се покрива с фолио /ако използвате силиконова, направо редите/, празените листа се подреждат шахматно по дъното й, като краищата им се оставят да стърчат извън ръба на формата. Чушките и доматите се измиват, изчистват от семето и нарязват на малки кубчета. Босилекът (риганът) се смесва с изварата и сиренето, омесва се добре и се прибавя черен пипер. Желатинът се смесва със сиренето, изварата, доматите и чушките и се разбърква добре. Сместа се изсипва във формата и се покрива със стърчащите празени листа. Поставя се на студено за 12 часа. Преди сервиране се изважда от формата, слага се в поднос. Гарнира със зелена салата. Аз лично бланширам и чушките.
По идея от http://www.pudriera.com

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

Мозайка със сирене в було от праз за трета фаза

Вашият коментар


Рецепта dilu
4 порции
Съставки:

  • 3 с. л. желатин
  • 1 голям стрък праз
  • режимна сол
  • по 1 червена и жълта чушка
  • 3 домата
  • 1 връзка босилек или риган
  • 250 гр. обезмаслено сирене
  • 250 гр. извара
  • черен пипер

Начин на приготвяне
Желатинът се накисва в 1 ч. ч. вода  да набъбне и после на водна баня да се разтопи.

Празът се нарязва на половина по дължина и отделените листа се разтварят и измиват. Бланшират се в солена вода 2-3 минути, изстудяват се и се подсушаватна домакинска кърпа. Правоъгълна форма за кекс се покрива с фолио /ако използвате силиконова, направо редите/, празените листа се подреждат шахматно по дъното й, като краищата им се оставят да стърчат извън ръба на формата. Чушките и доматите се измиват, изчистват от семето и нарязват на малки кубчета. Босилекът (риганът) се смесва с изварата и сиренето, омесва се добре и се прибавя черен пипер. Желатинът се смесва със сиренето, изварата, доматите и чушките и се разбърква добре. Сместа се изсипва във формата и се покрива със стърчащите празени листа. Поставя се на студено за 12 часа. Преди сервиране се изважда от формата, слага се в поднос. Гарнира със зелена салата. Аз лично бланширам и чушките.
По идея от http://www.pudriera.com

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: