Рецепта geni70is

  • 2 ч. ч. изцедено нискомаслено кис. мляко 0,1 %
  • 4-5 с. л. подсладител на прах
  • 1 ч. л. ванилия течна
  • 3 яйца
  • 1 ч. л. канела
  • 2 ч. л. нес кафе
  • 3-4 с. л. обезмаслено сухо мляко

Разделяте яйцата на белтъци и жълтъци. Жълтъците разбърквате с сухото мляко и 2 с. л. подсладител, добавяте канелата и нес кафето, разтворено в няколко капки вода. Белтъците се разбиват на сняг с 2 с. л. подсладител. Киселото мляко разбъркваме с ванилията и сместа с жълтъците много добре и после внимателно добавяте белтъците. Всичко се обърква добре и се слага в камерата.

Преди да сервирате, изкарайте сладоледа да постои на стайна температура 10-15 мин., зависи колко дълбоко замразява камерата ви.

Може да стане и без сухо мляко.

Като варианти вместо кафе и канела прибавете степче, така всеки път сладоледа ви сте е с различен вкус.

За трета фаза може и с какао и малко кокосови стърготини.

Рецептата беше изцедено мляко, шоколад и сметана или в този случай е мляко с дюкански шоколад и белтъци.

***

Бележка от Ангуа: Рецептата е получена като коментар в блогосайта и е пренесена тук.

Advertisements