Рецепта: Ев4е

  • 1/2 кг. пилешки дробчета
  • 4 средни тиквички (около 1кг.)
  • 300 гр. гъби
  • зелен лук
  • копър
  • сол

Дробчетата се измиват и овкусяват с подправки и сол. Тиквичките се нарязват на кръгчета, осоляват се предварително. В тава се нареждат първо половината от тиквичките като се застъпват, нарязан лук, копър. Слагат се половината гъби (нарязани на филийки). Нареждат се дробчетата. Отгоре пак гъби, лук, копър, малко сол за гъбките и най-отгоре отново се нареждат тиквички. Пече се на 250 градуса около час – час и половина. Отгоре тиквичките малко се препичат, но са супер.

Рецептата може да се направи с пилешко или с телешка кайма.

Рецепта pettesa

(рецептата е публикувана като коментар на сайта)
Вариант на рецептата от мен.

  • 1/2 кг. пилешки дробчета
  • 4 средни тиквички (около 1 кг.)
  • 3 домата
  • 300 гр. гъби
  • 1 голяма глава стар лук
  • 3 скилидки чесън
  • магданоз
  • риган
  • червен и черен пипер
  • сол

Тиквичките се нарязват на кубчета, доматите се пасират. Лукът се нарязва на филийки, запича се на грил тиган и се наситнява. Всичко се обърква хубаво в тава, подправя се със солта, магданоза, червения и черния пипер. Без да се слага вода (защото тиквичките пускат) се пече  на 250 градуса около час – час и половина. Петнадесет минути преди вадене от фурната се слагат гъбите и дробчетата.

снимка pettesa

Advertisements