Рецепта solley

  • 200 гр. пилешко месо
  • 200 мл. прясно мляко 0,1 %
  • сол на вкус
  • червен пипер
  • 1 с. л. царевично нишесте
  • черен пипер

Количествата са ориентировъчни

Сварява се пилешкото месо в подолена вода, добавят се прясното мляко, нишестето, червеният и черният пипер. Вари се още около 15 мин. Гарнира се по познатия начин:

  • оцет
  • чесън
  • лют пипер

Рецепта L e o …и морето…
Фалшива шкембе-чорба по Дюкан

  • 1 литър прясно мляко 0,1%
  • 1 пилешко бутче
  • чесън
  • оцет
  • лют червен пипер
  • сладък червен пипер
  • сол

Сварявате пилешкото бутче във вода, обезкостявате го и наситненото месо го сипвате в млякото, добавяте сол, червен пипер сладък и чесън на прах, ако имате.
Варите, докато кипне. Разбърквате отделно оцет и чесън, като за обикновено шкембе и по желание – лют червен пипер. Да ви е сладко!

Advertisements