Рецепта: Бъни

  • 1 кг. тиквички
  • около килограм телешко месо – обикновено слагам филенце или такова по-хубавко (не ги разбирам много частите на животинките и затова така се изразявам, ама да е по-чистичко и по-крехко месце)
  • 2-3 глави стар лук
  • 2-3 пресни домата
  • 150 гр. кисело мляко 0, 1%
  • 3 – 4 яйца
  • пресен копър
  • пресен магданоз
  • червен пипер
  • черен пипер
  • кимион
  • сол

Месото и ситно нарязания лук се задушават в малко вода до омекване на месото. Поръсваме с кимион, черен пипер и сол на вкус.
Прибавяме при месото червен пипер и веднага към него добавяме и нарязаните на кубчета домати.
В отделен съд запържваме наразаните на по едри кубчета и посолени тиквички.
Редим последователно в тавичка ред месо, ред тиквички и т. н. , докато свършат продуктите. Поръсваме с магданоз и копър.
Правим заливка от яйцата и киселото мляко.
Печем в предварително загрята фурна до зачервяване.

Предполагам, че ще стане хубаво и с пилешко, но не съм пробвала.