Рецепта Emi
С останалите обрезки от дълбаните тиквички (рецепта: Пълнени тиквички с телешка кайма и зеленчуци), направих „Тиквичково суфле“-  съставките са:

  • останалите тиквички
  • извара – 200 гр.
  • кис. мляко 0,1 % – половин кофичка
  • копър
  • чесън
  • 2 яйца

Всички продукти  се разбъркват и поръсват с черен пипер. Слагат се в тавичка и се запичат на 200-250 градуса. Гарнират се по желание със сосче – кис. мляко с копър и…… ядеш и пееш 🙂

Пробвала съм и варианта тиквички, пълнени с извара, яйца и кис. мляко – консистенция на око – да не тече все пак, но определено не бяха така сочни като суфлето, леко тричав вкус имаха.

снимка: Emi

Advertisements