lenny_pld

Дюкан ги разрешава, като изброява плюсовете и минусите на този вид протеини. Ето цитат от книгата:

Предимства:

  • Предимството на протеините на прах е чистотата им…. През първите два етапа на плана Протал, при продължителното отслабване, абсолютната чистота на праховете е наистина полезна, но няма кой знае каква преднина пред протеиновите храни. Затова пък през третия и четвъртия етапи, когато режимът се спазва само един ден през седмицата, тази крайна чистота може да се окаже безценна, защото засилва влиянието на белтъчния четвъртък над останалите дни от седмицата.
  • Освен това белтъчините на прах лесно се пренасят и могат да се използват във всякаква ситуация

Недостатъци.

  • Главният недостатък на протеините на прах е това, че те са изкуствена храна.
  • Вторият недостатък на белтъчините на прах се състои в нееднаквата им чистота.
  • Третият недостатък е свързан с биологическата стойност на протеините на прах. Не всички протеини на прах на пазара имат еднакво качество.
  • Четвъртият недостатък е липсата на влакна.

В заключение може да се каже, че при дълга употреба недостатъците на протеините на прах се оказват далеч по-големи от предимствата им, но ако се използват епизодично, те са полезни. Могат да заменят някое застрашаващо диетата ви угощение, да бъдат използвани вместо сандвич или да ви помогнат да не прескачате ядене. В практиката на плана Протал те са без значение през периодите на същинското отслабване, но по време на окончателната стабилизация могат да засилят ефикасността на протеиновите четвъртъци, като заместят едно или две основни хранения.

Advertisements