Рецепта Василики
ПЪРЖОЛА ОТ ПИЛЕШКО БУТЧЕ /ИЛИ БЯЛО ПИЛЕШКО МЕСО/

  • пилешки пържоли
  • черен пипер
  • сол
  • 4-5 глави едро нарязан лук
  • около 300 гр. мариновани гъби
  • ситно нарязани или смлени домати

Пържолите се начукват леко и се посоляват малко чер пипер  и солчица. Слагат се в тавичка, налива се едно пръстче вода, завива се тавата с алуминиево фолио и се слага във фурната, която загряваме предварително, на 250 градуса. Оставяме за половин час или три четвърти, вадим тавата и посипваме върху пържолите 4-5 глави едро нарязан лук, около 300 гр. мариновани гъби и поливаме със ситно нарязани или смлени домати. Завиваме пак тавата и печем още половин час, след което вадим и отвиваме тавата, смъкваме я по ниско във фурната да изври водата и да се запече яденето. Става страшно вкусно ядене за периода ПЗ.

Добър апетит!

Advertisements