Рецепта – Flame_jar

  • 1 пилешко бутче (сварено и обезкостено, без кожата)
  • 300 гр. пилешки дробчета
  • 300 гр. пилешки воденички
  • 1 стрък лук (само зеленото, за аромат)
  • 2-3 скилидки чесън (може и без, ако не го обичате)
  • 1 ч. л. черен пипер + кимион
  • 1 ч. л. червен пипер
  • 3 с. л. Exquisa 0,2 %
  • 1 ч. л. Дижонска горчица

В тефлонов тиган слагате нарязания лук и чесън леко да се опърлят (както казват майсторите готвачи), добавяте дробчетата с малко от бульона от пилешкото бутче или само чиста вода. След като дробчето започне да става готово, прибавяте и накъсаното на парченца пилешко месо и воденичките. Добавяте още мъничко бульон (или вода) и го оставяте да поври на слаб огън към 10-15 мин., докато почти изври течността. След това прибавяте черното пиперче, кимиона и червения пипер.
От горчицата и Exquisa-та си правите сосче – разбивате ги с малко вода, да стане хомогенна смес и заливате месото в тиганчето.
Сервираме с пресен магданоз.
Да ви е сладко!

Вариант за ПЗ – към всичко гореспоменато добавяте и зеленчуци – 1 връзка лук, гъби, чушки и каквото друго се сетите!

Advertisements