lenny_pld

Попаднах на това за захарта

“Тъй като белите сладки кристали имат и консервиращо действие, задържат и абсорбират влагата, те се откриват и в продукти, за които никога не ни е минавало на ум, че могат да съдържат захар като: сол, фъстъчено масло, консервирани зеленчуци, кубчета бульон и др. Ще повярвате ли, че кетчупът съдържа приблизително 8 % повече захар от сладоледа, или че в сметаната за кафе захарта е 65 % срещу 51 % в една шоколадова пръчка?

Ако искате да станете детектив по отношение на захарта, проверявайте внимателно етикетите на продуктите. Не отминавайте заместителите на захарта като житна захар и царевичен сироп и бъдете нащрек при думи, завършващи на “-оза”, тъй като това означава наличие на захар.”

Линк “Защо да намалим захарта”: http://www.pudriera.com/index.php?mode=statii&id=313&cat=5