Рецепта labello
Продукти:

  • горната част на едно пилешко бутче
  • 1 малка глава лук
  • 3-4 сурови гъби
  • 1 морков
  • босилек
  • сол
  • черен пипер
  • 200 мл. прясно мляко 0,1% масленост
  • 1 с. л. царевично нишесте

Начин на приготвяне:
Сварявате пилешкото и го обезкостявате.
Сварявате моркова, нарязан на парченца.
Сварявате гъбките, нарязани на парченца.
Нарязвате лука на кръгчета, като за гръцката салата.
Загрявате тигана на котлона и слагате лука, гъбите, моркова и пилешкото да се запържат леко на сух тиган.
Към пряснто мляко добавяте 1 черпак от бульона, в който сте варили пилето и разтваряте супената лъжица царевично нишесте – с това заливате вече леко „запържените“ продукти и разбърквате добре.
Добавяте малко босилек и малко черен пипер и сол.
Оставяте да покъкри. Ястието е готово, когато, бъркайки с дървения прибор, остават следи, значи се е сгъстило.
Бон апети!

Това измислих вчера, а името ми дойде от после, като се сетих за друго подобно ястие, но с нережимности. Дано ви хареса.

Advertisements