Рецепта Lizi
Продукти:

  • 0,500 кг. пилешко филе
  • 2-3  домата
  • 1 бурканче мариновани гъби ( може и пресни)
  • 2-3 моркова
  • 1 глава лук (може и пресен)
  • 3-4 листа дафинов лист
  • млян черен пипер (може и без)
  • сол

Нарежете пилешкото филе на хапки и го сложете да се вари за около половин час, като периодично обирате пяната. Рендосайте или смелете доматите. Нарежете лука, гъбите, морковите на кръгчета. Добавете смлените домати, морковите, гъбите, лука и подправките към пилето и, ако е необходимо, долейте още вода. Оставете всичко да се свари и водата да поизври. Получава се нещо средно между супа и кебап. Ако е много рядко, може да сгъстите с 1/2 чаена лъжичка царевично нишесте, но не повече от това, за да не стане на крем.

снимка: Lizi

Advertisements