Рецепта L e o

  • 4 пил. пържоли (бут или филе)
  • 1 коф. кисело мляко 0,1 %
  • 2 глави лук
  • 4 скилидки чесън
  • подправки (сол, червен и черен пипер, чубрица, кимион…)

Нарязвате пилешкото на средни парчета, добавяте подправките, аз слагам доста, добавяте нарязания лук и чесън (пресован), заливате с половин чаша вода и киселото мляко. Хубаво разбърквате всичко
и печете в йенска тенджера с капак около 1 1/2 ч. на 180 градуса. Към края отворете капака да се запече малко.
Да ви е сладко!

Пиле с кисело мляко на тиган

Рецепта: Ала-Бала

  • 1 или 2 парчета пилешко филе (според глада)
  • 1-2 скилидки чесън
  • 3-4 супени лъжици кисело мляко
  • сол на вкус

Със счукания чесън намазах филето и го залях с киселото мляко. По принцип се оставя да постои, но аз нямах много време и след 10-15 мин го метнах в тигана. В процеса на печене сложих още 1л. кисело мляко. Стана крехко и много приятно от чесънчето.