Рецепта summer_girl78

  • 1 пакет замразени пилешки дробчета
  • 1-2 глави лук – кой колкото обича
  • 1/2 бутилка доматен сок

Подправки – пак кой каквото обича, аз сложих:

  • сол
  • малко червен пипер
  • черен пипер на вкус
  • 1/2 чаша вино (може и без него – най-добре)
  • 1 непълна лъжица горчица
  • магданоз

Дробчетата сложих в тигана с 1 чаша вода и докато поизври водата, те са почти готови. По някое време се добавя солта. След това разбърках виното и горчицата и ги изсипах, към дробчетата след това лука, наразян на лунички, доматения сок и накрая черния и червения пипер и магданоза. Оставят се на средно силен котлон докато течността изври напълно.
Да ви е сладко!

снимка: summer_girl78

Рецепта Булка Марулка

Продукти:

  • пилешки дробчета – 500 гр
  • лук – 2-3 глави
  • чушка
  • 2 домата
  • дафинов лист
  • черен пипер
  • червен пипер
  • магданоз
  • 1 с. л. трици

Нарязах лука и чушката и ги сложих на слаб огън в тиган с похлупак. Посолих с диетична сол колкото лука да си пусне водичката. Прибавих и дробчетата, черният, червеният пипер и 2 дафинови листа. Лукът и чушката си пуснаха водичката и дробчетата се свариха. Като бяха готови, сложих нарендените домати. Сложих и лъжицата трици за да се сгъсти леко (и без нея става!). Оставих да поври още 10-15 минути. Магданозът си го нарязах на дребно и си поръсих с него.