chervenokoska

Относно триците прилагам цитат от книгата на д-р Дюкан, който е взет от частта за ударния етап – следователно се отнася за него:

„Закуската често поставя проблеми, защото французинът, за разлика от англосаксонеца, е свикнал да избягва протеиновите храни сутрин. Но и това хранене се вписва в режима на чистите белтъчини. Кафето или чаят, подсладен или не, може да се разреди с обезмаслено мляко и към него да се добави друг млечен продукт, варено яйце, парче пуешко или олекотена шунка, които по хранителна стойност са много по-задоволителни и засищащи от някоя паста или от шоколадовите ядки.
За влюбените в зърнените храни, запечените, ящните и неподатливите на диети съм измислил една рецепта за нещо като палачинка, която може да се включи в протеиновия режим.    Вземате една супена лъжица житни трици, две супени лъжици овесени трици, един жълтък или едно цяло яйце, според апетита и холестерола, и една супена лъжица обезмаслена извара. Размесвате всичко това и го изсипвате в тефлонов тиган, евентуално намазан с капка олио. Полученото подобие на палачинка е извънредно богато на разтворими влакна. Много нови изследвания са доказали, че като се напоят с вода, разтворимите влакна образуват в храносмилателния тракт гел, който улавя хранителните вещества и калориите и ги увлича със себе си, изхвърляйки ги с изпражненията.
И все пак, въпреки огромната полза от тези влакна, не е възможно да се консумират повече от веднъж дневно, без да нарушат специфичното действие на чистите белтъчини. „

Освен това със втората му книга, която е с рецепти, палачинката от трици и вариантите й са дадени в раздел Чисти протеини, което напълно отговаря на въпроса откога да се консумират триците – още от ударния, първи етап, консумирани в допустимото количество от 3 с. л. веднъж дневно.  Peace