Рецепта sevdamir
ТЕЛЕШКО С МОРКОВИ И ЛУК
Продукти:

  • 1 кг. телешко
  • 7-8 средни моркова
  • 1 връзка пресен лук
  • 1 с. л. горчица
  • 1 с. л. Екскуиза 0,2 %
  • 1 с. л. оцет балсамико
  • черен пипер
  • сол

Лукът и морковите се нарязват на шайби и се задушават в малко вода на силен огън, докато поомекнат. Добавя се месото, нарязано на малки лентички /като при китайските манджи/. След като и месото се „позапържи“, се добавя вода колкото да покрие всичко и се оставя да къкри около 2 часа на слаб огън. След това се застройва с кашичка от горчицата, Екскуизата, оцета балсамико и черния пипер. Който иска си посолява на вкус. Това е. Месото става като мозък, а морковчетата леко сладнят, в съчетание с горчицата и балсамикото, омекотени от Екскуизата, се получава страхотно вкусно.

Advertisements