Рецепта neli_iv

  • 300-400 гр. пилешко филе, нарязано на дребни парчета
  • 3-4 с. л. кисело мляко 0,1 %
  • 1 с. л. горчица
  • 2 ск. чесън
  • 2 яйца
  • 40 гр. кашкавал/сирене на Маджаров лайт – за трета фаза. За първа и втора – извара
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус
  • евентуално царевично нишесте (за сгъстяване) – по-добре да се пропусне

Млякото, горчицата и счуканият чесън се омешват хубаво, добавят се месото и подправките. Добре разбърканите продукти престояват в хладилника за една нощ. Разпределя се в две гювечета и под капак се пече 20-25 минути. Отстранява се капака и във всяко се чуква по едно яйце. Връща се във фурната, докато белтъкът се стегне и се поръсва с извара/нарязан на малки кубчета кашкавал (за трета фаза). Запича се и е готово за консумация. Ако ви е много течността при месото, може да се сгъсти с 1/2 до 1 ч. л. нишесте на гювече, което предварително сте разбили със същото количество вода.

Снимка neli_iv

Рецепта Emi

Продукти за 2 броя

  • пилешко месо на ивици (от вчерашна пържола на скара)
  • извара – на око  Blush
  • четвърт чаша прясно мляко 0,1 %
  • един белтък

Това се смесва и се запича. Жълтъкът се разбива и малко преди да се извадят от фурната, украсява гювечетата Smile

снимка: Еми

Advertisements