rien

Е 202 в съдържание на Извара – няма причини за паника!

E-202 е калиев сорбат, калиева сол от  Сорбинните киселини.Признат от ЕУ като добавка към хранително стредство. БЕз ограничение на количеството.
Сорбинните киселини се срещат в природата в ето това растение
Калиевия сорбат е Средство за консервиране, което се произвежда синтетично от сорбинните киселини. Използва се в хранителната промишленост и козметиката. В хранителната индустрия се използва само за консервиране на бързоразвалящи се продукти, неприложим към продукти, които съдържат благороден мухъл. Под „консервиране“ в този текст  да се разбира съхраняване за  по-дълъг период от време. Удължаване на трайността. Важно е тези, които страдат от алергия към животински продукти и избягват генномодифицираните храни, да се въздържат от употребата на продукти с Е202.
Здрави хора не би трябвало да се притесняват от употребата на Калиев сорбат.

източник: www.das-ist-drin.de