Рецепта Tony_in_love
Продукти за 3 порции:

  • пакет пилешки дробчета около 1/2 кг.
  • пилешко месо – в моя случай варено, останало от вчера, но може и изостанали пържолки, пиле на грил и т.н.
  • лук
  • сол/Пикантина
  • черен пипер
  • чесън (аз използвах на прах)

По желание:

  • яйце, чукнато отгоре
  • и/или малко изтискан лимон накрая
  • магданоз

Измиваме и почистваме дробчетата. Сваряваме ги за около 5-10 мин., като махаме излязлата отгоре кръв внимателно. Ще използваме минимално количество от чистия бульон.
На дъното на гювече полагаме тънка шайбичка лук (за да не загори). Отгоре: смесените дробчета, пилешко, овкусени с подправките и ако е останал лук на дребно. След това поливаме с малко от бульона, в който са се варили дробчетата. Преценете кой колко водно обича. Пече се на 180-200 градуса. Бързо става готово. Малко преди да го извадим, може да чукнем яйце.

снимка: Tony_in_love
За ПЗ дните могат да се добавят малко морков и повечко лучец

Advertisements