Рецепта Не съм

  • 300-400 гр. кайма смес (телешко и свинско нетлъсто месо)
  • 1 среден морков
  • 1 средна глава лук
  • 2-3 суп. лъжици галета
  • 1 яйце
  • 1/2 чушка (аз ползвах зелена, но няма значение)
  • кашкавал, колкото кибритена кутия или съответното количество топено-пушено сирене
  • 1 суп. л. овесени трици
  • шарена сол
  • черен пипер

Каймата се омесва с нарязания и предварително посварен морков, наситнения лук, наситнената чушка, кашкавала/сиренето на кубчета, триците, яйцето, шарената сол и пипера. Всичко това добре се омесва и може да престои малко, за да поеме каймата. Оформя се голямото кюфте (като руло стефани) и се  поръсва с галетата (която можете да си направите от остатъците от хляба, който ползвате – изчаквате да изсъхнат добре и мелите в кафемелачката до степен по-едро кафе). Слагате в тавичка върху хартия за печене, покривате с фолио и печете на 180-200 гр около половин час – 40 мин., после махате фолиото и запичате до зачервяване на 250 градуса.
Ако сте на нишестени, можете да добавите

  • шепа царевица, която приспадате от порцията ви за деня.

Не забравяйте, че галетата трябва да приспаднете от 2-те филийки хляб, полагащи ви се за деня. Не съм мерила колко е, но аз го смятам за 1 филийка.

Advertisements