Рецепта Sari4ka
Взех
- 1 пакет (1 кг.) пилешки дробчета
Размразих ги, измих ги старателно, сложих ги в по-дълбока тавичка, поръсих ги с
- Пикантина на око
- черен пипер
Залях с
- прясно мляко 0,1 %
докато се покрият и запекох на 200 градуса. След около 1/2 час – 40 мин. ги поразбърках, прибавих
- суха целина
- малко наситнен, пресен магданоз
долях мъъъничко мляко и отново запекох до готовност. Стана добре – дробчетата са доста крехки. Вървят и със
- счукан чесън с
- оцет и
- лют пипер
Вариант за ПЗ на Lady Frost
- пакет дробчета – размразени, изчистени и измити
- една голяма глава лук
- буркан мариновани гъби
- прясно мляко 0,1%
- черен пипер
- диетична сол
- няколко скилидки чесън (или чесън на прах/гранули)
- розмарин
- канела
Начина на приготвяне е същия. Нарязвам дробчетата, гъбите и лука и ги слагам в тавичката, добавям сол и черния пипер на вкус. Заливам с прясното мляко докато се покрият.
След около половин час изваждам от фурната, разбърквам и добавям останалите подправки. Доливам малко мляко, ако има нужда, и запичам.
Прасешка симфония » Blog Archive » Пилешки дробчета с мляко
окт. 21, 2008 @ 13:49:33