Рецепта Sari4ka
Взех

  • 1 пакет (1 кг.) пилешки дробчета

Размразих ги, измих ги старателно, сложих ги в по-дълбока тавичка, поръсих ги с

  • Пикантина на око
  • черен пипер

Залях с

  • прясно мляко 0,1 %

докато се покрият и запекох на 200 градуса. След около 1/2 час – 40 мин. ги поразбърках, прибавих

  • суха целина
  • малко наситнен, пресен магданоз

долях мъъъничко мляко и отново запекох до готовност. Стана добре – дробчетата са доста крехки. Вървят и със

  • счукан чесън с
  • оцет и
  • лют пипер

Вариант за ПЗ на Lady Frost

  • пакет дробчета – размразени, изчистени и измити
  • една голяма глава лук
  • буркан мариновани гъби
  • прясно мляко 0,1%
  • черен пипер
  • диетична сол
  • няколко скилидки чесън (или чесън на прах/гранули)
  • розмарин
  • канела

Начина на приготвяне е същия. Нарязвам дробчетата, гъбите и лука и ги слагам в тавичката, добавям сол и черния пипер на вкус. Заливам с прясното мляко докато се покрият.
След около половин час изваждам от фурната, разбърквам и добавям останалите подправки. Доливам малко мляко, ако има нужда, и запичам.

Advertisements