Рецепта Emi

  • пуешки карета

В Кауфланд намерих нещо ново за мен – пуешки карета, фирмата е Коко-Д.
Овкусени са, не особено режимно, та падна серизоно миене, преди да ги изпека на тиган.
Тъй като са доста дебели, ги сцепих надлъжно и по повърхността направих дълбоки нарези.
След това за 4-5 секунди запичам на тигана като ги натискам силно и веднага обръщам – така белтъкът коагулира и веднага “запечатва”, така че след това месото остава много сочно.

Това е основата.

Гарнитура:

  • пакет замразени броколи
  • пакет замразен карфиол
  • няколко кубчета замразен спанак
  • извара на око
  • 3 яйца
  • половин кофичка кисело мляко 0,1 %
  • черен пипер
  • копър

Броколите и карфиолът се бланшират в подсолена вода (да не се кашкат).
Изсипват се в тавичка, отгоре се слагат няколко кубчета спанак и се наръсва с извара и копър.
Отделно се разбиват яйцата и млякото, слага се черен пипер и така получената смес се
изсипва върху зеленчуците. Пече се на силна фурна, докато поизври водата от зеленчуците.
Аз обичам препечено, така че – следя си яденето.

снимка: Еми