Рецепта Бърди
Продукти:
За питката:

  • 3 с. л. овесени трици
  • 2 яйца
  • 1-2 с. л. кис. мляко 0,1 %
  • 1 к. л. бакпулвер
  • 1-2 с. л. извара

За плънката:

  • Ескуиза
  • 1 варено яйце

Приготовление:
От продуктите за питката се пече тънко хлебче (имайте предвид, че количеството е  много мъничко и е добре да се използва малка тавичка, аз ползвам еднократните алуминиеви, покрити с хартия за печене).
Пече се около 40 мин. на 170-180 градуса.
Изважда се да изстине, разрязва се през средата и се маже с Ескуиза и се покрива с нарязано на филийки варено яйце. Може да се сложи и парче пуешка шунка, но аз я избягвам.
Изключително вкусно и лесно за носене в офиса.

снимка: Бърди