Рецепта smileys
ДЮКАНСКА ТОРТА – дозата е за 2 дни!
Продукти:

  • Кока Кола Лайт – за сиропиране

За кексчето на Джини /двойна доза/:

  • 4 с. л. овесени трици
  • 2 с. л. пшенични трици
  • 4 с. л. обезмаслено кисело мляко 0,1 %
  • 4 яйца
  • 1 пак. бакпулвер
  • канела

За крема /модифицирана рецептата на Дейзи за сирене от извара/:

  • 2 кутийки по 500 г. обезмаслено разбито сирене /продава се в Испания, без сол е и е с гъстотата на овче кисело мляко/
  • 2 пак. желатин
  • 2 различни вида степчета

Забележка: може да се направи сиренето по рецептата на Дейзи с извара, но вместо сол и капки лимон да се сложат степчета два различни вида за двата различни желирани “крема”
За целувките:

  • 2 разбити белтъка
  • подсладител на вкус

Продуктите за кексчето разбърквам хубаво, слагам в кръгла дълбока йенска тенджера. Пека 7-8 минути на максимума в микровълновата. След като изстине, разрязвам на две по дължина. Сиропирам долната част с Кока-кола Лайт.

Разбърквам едната кутийка разбито обезмаслено сирене, 1 пакетче желатин /накиснато предварително с 2-3 супени лъжици вода и сложено за 1 минута на максимума в МВ/ и степче с вкус на ягода. Слагам в хладилника, за да стегне. Правя същото с другата част от продуктите за крема, като слагам степче с вкус на ананас.

Когато “кремовете” са готови, слагам първо единия върху сиропирания долен блат от кексчето. Покривам с втория блат, сиропирам го пак с Кола. Отгоре слагам втория крем, като се налага малко да се изреже /крема/, защото вторият блат е с по-малък диаметър.

Отгоре редя за украса целувки.

Става бързо, описанието му е по-дълго, но всъщност се приготвя много бързо и е адски вкусно.