Рецепта smileys

Подюканчена испанска рецепта. Дано ви хареса.

FIAMBRE DE TRES CARNES /оригинално име/
(Студено предястие от три вида месо)
ТРИКОЛЬОР  “Smileys” по дюкански

Продукти:

  • 6-7 кръгчета пилешка или пуешка шунка
  • пилешки пържоли /от бялото месо или бутчетата, без значение/, леко начукани, за да бъдат по-сплескани и фини
  • пилешка, пуешка или телешка кайма /около килограм/
  • 1-2 яйца /може и без тях/
  • магданоз
  • черен пипер
  • кимион
  • мащерка или шарена сол
  • сухи бульончета вместо сол – в БГ не са особено режимни – мазни и солени…

В продълговата форма за печене редя парчетата шунка, като малко се застъпват.
Нареждам пилешките пържоли на дъното на формата, върху шунката.
В купа омесвам хубаво каймата, разбитите яйца и подправките. Редя върху пържолите.
Формата “запечатвам” с алуминиево фолио. За да стане по-сочно ястието, може да престои така една нощ в хладилника.
Пека  в предварително загрята на 170 градуса фурна в продължение на час – час и 15 минути /последните 20-ина минути може само отдолу/. Изваждам от фурната, докато още е горещо, сгъвам използваното вече фолио, така че да покрие ястието отгоре и нареждам тежести, за да го приплескат. /Аз слагам пакети с брашно и сол от по 1 кг./.
Като изстине, обръщам в чиния и режа на филийки.
П. П. Като нямам много време, не го оставям предварително в хладилника, не покривам с фолио, не слагам тежести. Става много вкусно. Готовият „Трикольор“ го режа на 2 части, слагам го в 2 кутии и – в хладилника. Обядвам с него 4 дни.

снимка: smileys