Рецепта – just_friend

(публикувана като коментар в този сайт)

Продукти:

  • пилешки гърди (или филе)

За панировката:

  • 3 с. л. овесени трици
  • 2 яйца

За маринатата (може и без нея, въпрос на вкус):

  • 1 с. л. горчица
  • 3 с. л. балсамов оцет
  • сол
  • черен пипер
  • подправки по желание

Пилешкото се нарязва на дребни хапки и се оставя в маринатата за около 30 мин. През това време триците се смелват на брашно (в моя случай – с кафемелачката 🙂 и се прибавят към яйцата. След това всяка хапка се потапя в панировката и се слага в силно загрят тефлонов тиган.
Може да си ги направите и без да ги слагате в марината, като направо ги потопите в панировката.
Като изключим, че не бухват като при пържените, са си доста добра импровизация.
Да ви е сладко!

Advertisements