Рецепта: Нуш

  • 2 яйца
  • 1 ч. л. смляно ленено семе
  • 3 ч. л. смлени овесени трици
  • 2-3 с. л. кисело мляко 0,1%
  • 1/2 пак. бакпулвер
  • ванилия
  • настъргана лимонова кора
  • сладко от праскови с подсладител

Отделих единия белтък. Яйцето с жълтъка и всичко останало разбърках с пасатора. След като престоя 10-15 мин., го пекох в МВ (микровълнова) 7 мин. в подходящ йенски съд.
След изпичането го намазах с моето сладко от праскови с подсладител /страхотно е, направете си непременно/.
Разбих белтъка с малко ванилия и подсладител на сняг и покрих с него сладкиша /върху сладкото/.
Запекох го в предварително загрята фурна на 120 – 150 градуса, докато белтъкът стегне.

Стана много вкусно, едва изчаках да истине и го нападнах без остатък!

Advertisements