Рецепта mamce
Тази рецепта я взех от едно женско списание и я адаптирах  към нашия режим
Продукти за 2 порции:

  • 500-600 гр. пилешко филе /без мазнинките/, може и бонфиле
  • 5 капки течен подсладител (в оригиналната рецепта е с 1 с. л. мед, но не става за нас)
  • сокът на един лимон
  • 3-4 скилидки счукан чесън /без да е наситнен/ – то е дадено с чесън на прах, но аз не понасям миризмата му така, затова го замених със скилидки
  • подправки – диетична сол, кимион, къри  и черен пипер

Приготвяне:
Филетата се нарязват като за пържолки – по-дебелата им част се реже на две през средата, за да не останат после сурови. Слагат се в съд, достатъчно дълбок да поеме и маринатата.
Чесънът се разпределя между филетата и върху тях се изсипва маринатата – лимоновият сок, разбъркан
с подправките. Оставя се да престои 1 час на студено в хладилника.

След това се изпича на тиган без мазнина до пълна готовност.
Преди да се сложат в тигана, филетата да се отцедят или подсушат с домакинска хартия.
Около минутка след слагането им в тигана се обръщат,  за да се капсуловат – така не им изтича сокът. Стават много сочни.
Поднасят се със салата според дните – П или  П З.

P. P. Не се притеснявайте, че ще имат сладникав вкус заради подсладителя. Няма нищо такова – явно се слага, за да „убие“ киселинността от лимоновия сок.

снимка: мамче

Advertisements