Рецепта Кас
ВКУСНА МАНДЖА ЗА ПЗ
Продукти:

  • 2 бутчета или каквото и да е от пилешко месо (предварително сварено)
  • 1/2 глава лук
  • 3-4 домата
  • 3-4 гъби
  • 200-300 мл. вода
  • подправка за пиле
  • 1 зеленчуков бульон – в БГ няма режимни, така че по-добре да се пропусне!
  • 1 яйце /за сгъстяване/

Първо в дълбок тефлонов тиган леко „запържваме“ лука, добавяме нарязаните на кубчета домати и оставяме малко да поври. Прибавяме водата, подправката за пиле /режимна/, зеленчуковия бульон и накрая пилето (аз разрязах 2 бутчета през средата – станаха за  4 порции). Намаляме котлона и оставяме хубаво да поизври водата, малко преди да го свалим, чукваме яйцето и бъркаме енергично. Много вкусно е и студено.

Advertisements