Рецепта craftsgifts

(публикувана като коментар на този сайт)

Необходими продукти за кавърмата:

  • 1 бр. пилешки гърди
  • 1 малка глава лук
  • 7-8 скилидки чесън
  • 1 бр. морков
  • 5-6 с. л. кетчуп (режимен) или доматено пюре (ако намерите режимно – добре, ако не – просто сложете пресни домати)
  • подправки – черен пипер, чубрица, малко сол

Необходими продукти за омлета:

  • яйца /по 2-3 бр. на порция/
  • 1-2 супени лъжици прясно мляко 0,1 %

Начин на приготвяне:
Пилешкото месо се нарязва на хапки и се задушава с нарязания на полумесеци лук, чесъна и морковите. Налива се 1,5 ч. ч. топла вода и се оставя на тих огън да къкри. Малко преди да е готово се добавят подправките и кетчупа (доматите). Оставя се още 5-6 мин. (да остане почти без течност).
Омлетът се приготвя по стандартния начин – яйцата се разбиват с щипка сол (можете да я пропуснете, за да не прекалявате със солта) и прясното мляко и се пържи в тефлонов тиган. (При нас по-скоро се пече).
Извадете омлета в чиния, изсипете кавърмата върху него и завийте на руло.

Хапвайте с удовоствие, в приятна компания и пийте вода!

Advertisements