Рецепта Ekaterinka

  • 3-4 тиквички
  • 350 гр. телешка кайма (смелена пред вас в магазина)
  • 150 мл. доматено пюре (режимно)
  • 2 с. л. извара (в оригиналната рецепта е Fromage Blanc)
  • 2 скилидки чесън
  • магданоз
  • сол, черен пипер, червен пипер, чубрица, риган

Тиквичките се разрязват на половина по дължина и се издълбават като лодки. Подреждат се в тавичка и леко се посоляват.
Каймата се обърква с доматеното пюре, изварата, ситно нарязания чесън и магданоз. Подправя се на вкус с подправките.
Със сместа се пълнят тиквичките.
Пече се на силна фурна за около 20-25 минути, докато каймата изглежда изпечена.
Не се притеснявайте да слагате вода, тиквичките си пускат достатъчно.

снимки: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=278338&pid=7201806

Advertisements