Рецепта smileys
ПАСТЕТ ОТ ПИЛЕШКИ ДРОБЧЕТА И СЪРЦА
/В книгата на Дюкан с рецепти е с пилешко месо/

Продукти:

  • 500 гр. пилешки дробчета и сърца
  • ½ глава лук
  • няколко много малки /с големината на малкия пръст/ кисели краставички
  • 2 супени лъжици кисело мляко 0,1%
  • индийско орехче
  • бяло вино

Сварявам дробчетата и сърцата в бялото вино – без капак, за да с еизпарява добре. Смилам в блендера всички продукти /дробчетата със сърцата, лука, краставичките, киселото мляко, индийското орехче/. Добавям малко и от соса от виното, за да стане по-гладък пастетът. Не посолявам, защото краставичките са достатъчно солени. Слагам в бурканчета и в хладилника. Мажа сутрин за закуска върху дюканския тостер от трици или го ям като гарнитура.

Advertisements