Рецепта zvezdopad
Една отдавна приготвяна от мен рецепта, модифицирана за нуждите на Дюканството. Да ви е сладко!
Продукти:

  • 800 гр. рибно филе
  • 300-350 гр. кисело мляко 0,1%
  • 4 домата
  • 3 жълтъка
  • връзка магданоз
  • сокът на 1 лимон
  • сол, пипери и други подправки на вкус

Приготвяне:
В гювеч или йенска тенджера се изсипва половината от киселото мляко. Рибното филе се нарежда отгоре му и се залива с лимоновия сок.
Доматите, обелени предварително, се режат на филийки, с дебелина половин см. и се нареждат върху филето.
Поръсва се със малко сол, пипери и други подправки на вкус.
От разбърканите с миксер жълтъци, ситно нарязания магданоз и другата половина от киселото мляко се прави заливка, която се изсипва отгоре.
(Ако имате цедено кисело мляко 0,1% – сложете от него за заливката)
Пече се в силно загрята фурна (220-250 градуса) около 25 минути.
Дано да ви хареса!