Рецепта editor
Продукти:

  • пилешко филе или пържоли от бут без кожата
  • 2 цели червени чушки
  • 1/2 глава лук
  • 3 кисели краставички
  • черен пипер
  • кимион

Начин на приготвяне:
Начуквам много добре филетата. Наръсвам ги с кимиона и черния пипер и оставям за 20-30 мин. да се мариноват.
Аз ползвам скара, която само половината е оребрена, а останалата е плоча. Слагам филетата на оребрената част, а зеленчуците – на плочата. След като станат готови, в малка тенджера сложих топлото месо, а отгоре наредих зеленчуците. Захлупих с капака и оставих да се задушава за около 1 час. След като си изядох порцията, остатъка сложих в хладилника. Днес вкусът на месото е още по-хубав. Все едно ям шашлик в някоя кръчма.

Advertisements