Рецепта музичка

Не знам дали сте правили палачинка от овесени трици със сода, но аз сега направих и стана страхотна!!!! Като истинска „катма“ (не знам дали навсякъде се нарича така). От содата стана отгоре на мехурчета (при печенето), а намазана с изварка си представям какво ще е.

  • 3 с. л. овесени трици (пълни)
  • 1/2 чаена чаша кисело мляко 0,1%
  • в млякото загасена 1/2 кафена лъжичка сода бикарбонат
  • и към това разбито 1 яйце
  • може и подправки допълнително (аз си я направих солена)

Пекох в тефлонов тиган с 1-2 капки мазнина и после забърсани – до златисто и обърнах. Ароматът е невероятен, а с плънка си представете.
П.п. Палачинката стана нещо средно между катма, бухтичка и омлет и се завива много лесно (макар да не е за всеки ден, защото има 1 яйце цяло, но като разнообразие е супер.

Advertisements