Рецепта Mma Ramotswe
- 100 мл. бяло вино
- 400 мл. вода (или рибен бульон, ако сте варили рибата)
- 200 мл. нискомаслено прясно мляко 0,1 %, сгъстено с 2-3 ч. л. царевично нишесте
- 25 гр. гъби
- 2 стръка магданоз
- ½ глава лук
- на вкус: дафинов лист, зърна черен пупер, бахар, бял пипер, мащерка
- 1 с. л. лимонов сок
Гъбите и лукът се задушават леко, добавят се виното и водата с подправките.
Оставят се да къкрят около 20 мин. с отворен капак, за да се изпари виното, след това се добавя млякото с размитото в него нишесте и се оставя да ври леко още 5 мин.
Готовият сос се прецежда и овкусява с малко лимонов сок.
Вашият коментар