Рецепта Mma Ramotswe

  • 100 мл. бяло вино
  • 400 мл. вода (или рибен бульон, ако сте варили рибата)
  • 200 мл. нискомаслено прясно мляко 0,1 %, сгъстено с 2-3 ч. л. царевично нишесте
  • 25 гр. гъби
  • 2 стръка магданоз
  • ½ глава лук
  • на вкус: дафинов лист, зърна черен пупер, бахар, бял пипер, мащерка
  • 1 с. л. лимонов сок

Гъбите и лукът се задушават леко, добавят се виното и водата с подправките.
Оставят се да къкрят около 20 мин. с отворен капак, за да се изпари виното, след това се добавя млякото с размитото в него нишесте и се оставя да ври леко още 5 мин.
Готовият сос се прецежда и овкусява с малко лимонов сок.

Advertisements