зелено човече
Момичета и момче/та, искам да започна една сериозна дискусия. Ще разчитам на вашето сериозно и аргументирано отношение, вкл. идеи за лекар-специалист, който може да ни консултира по въпроса. Свързано е с режима, както ще видите след малко.
Става въпрос за влиянието на витамин Б12 (само този) при болни от рак.
Теоретична постановка – не е 100 % сигурна верността на фактите – извадени са от статии в интернет:
Витаминът се съдържа най-много в месо, яйца, мляко.
За предпазване от рак е добре да се приема витамин Б12, но при установено наличие на рак не следва да се приема, защото „подхранва“ раковите клетки (Бележка от мен: ако си се разболял, но не знаеш това и приемаш Б12, значи си вкарваш автогол? Все пак не ми звучи нормално да се изключват съвсем тези продукти).
Какво ни интересува: кой лекар-специалист може да отговори на следните въпроси:
Доколко е вярна теоретичната постановка?
Значи ли това, че не следва въобще да се консумират тези продукти?
Има ли все пак някакъв дневен лимит за прием на витамин Б12 за хора, които са болни от рак?

Благодаря предварително.

Advertisements