Рецепта Krische

Аз я намирам за изключително подходяща за след П дните, много добре се понася и спомага за 00.
Цветът й е малко странен, но то такакива са й съставките.
Ами ето и продуктите, които аз сложих, но комбинациите и количествата са оставени на вашия вкус и фантазия.
Продукти:

  • едно парче сварено телешко
  • лук
  • бульон от свареното телешко със сварения лук
  • зелен фасул
  • карфиол
  • морков
  • тиквички, от ония от издълбаните тиквички от предната рецепта (виж Тиквички ала Крисче), но може и специално да си сложите

Ами как се готви?!? Тази супа специално я направих, защото имах телешко, сварено от преди 2 дни, когато го готвих с домати, гъбки и дафинов лист. Таааааа аз да не съм луда да варя телешко 2 пъти – направо 1 кило телешко си го пльоснах с голяма сила в тенджерата под налягане с нарязано лукче, доооооооооооообре да се свари Laughing. Т.е. имам готово парче сварено телешко, както и бульон с лук.
Значи почвам да варя зеленчуците. Първо сложих зеления фасул, с малко водичка, добавих моркова, след време карфиолчето,тиквичките, вече добавих и бульона от телешкото, накрая и самото телешко на парчета.
ето така изглежда в тенджерата, точно преди да премина към следващата фаза в обработката на таз супичка.
Та, … сварени са всички продукти. Хващам пасатора и хуууууууууубавичко се развъртам  newsm35с него. Докато заприлича на крем супичка. Както вече казах, цветът е странен, но вкусът, особено гарниран с кисело млечице, от нашите. е…..мммммммммм
Усеща се ароматът на телешко месо, съчетан със зеленчуците, изключително приятно на вкус, поне според мен, но по-важното е, че и госпожицата си омете чинийката. В първия момент се опули, като видя този странен цвят, а не цвят на картофена крем супа примерно, но послееееее…….

Между другото, виждате, че си имаме и крутончета.

Откъде?  action033Някой преди време май беше питал за тях. Ами как от къде, от хляба с трици. Вижте

„Хляб/сандвич от трици

От тези филийки нарязах кубчетата и запекох във фурната, докато станат хрупкави. Самият хляб, който правих тогава, беше с много подправки и крутоните станаха по-вкусни от кубети (ако въобще кубетите са нещо вкусно).

Advertisements