Рецепта Krische

Та за мойте тиквички използвах следните продукти:

  • 3-4 не големи тиквички
  • 300-400 гр филе пилешки гърди (просто имах в хладилника филе за пържоли, кайма няма къде да си смеля, и тези гърди ги нарязах на парченца и буххххх в блендера и за мое изумление след няколко секунди само врът-врът, стана една каша, която използвах вместо кайма) или специално приготвена кайма от телешко/пилешко.
  • 1 глава лук
  • 2-3 домата
  • чесън – колкото повече, толкова повече
  • магданоз
  • сол

Ако желаете нещо като подобие на заливка:

  • 2 яйца
  • кисело мляко 0,1 %

Приготовление:
Естествено си издълбавате тиквичките. Част от издълбаното си го отделих за супичка, която ще опиша допълнително (виж Телешка крем супичка със зеленчуци).
Задуших лук с водичка. Като поомекна, добавих т. нар. кайма, продължих да задушавам, сложих солчица, добавих после частта от издълбаните тиквички, които ми бяха за тук, двата домати ги наразях и тях цопнах вътре (защото не ми се стържеше) и така си ги побърках, като станаха почти готови, сложих ситно нарязания магданоз, червен пипер, чесън.

Ето така изглеждат преди да ги напъхам във фурната.

Та напълних си после с плънката тиквичките, сложих в тефлоновата тава, на дъното малко водичка и запекох. Но не много, не ги държах безобразно дълго. Като се позапекоха отгоре, защото тя плънката си е готова, отворих фурната и върху всяка тиквичка сипвах така с лъжица от заливката от разбъркани яйца с кисело мляко и чесън. Допекох. Идеята е тиквичките да не се разкашкат. Да омекнат – да, но да останат съвсем леко хрупкави, поне на мен така са ми по вкусни.


Сервират се естествено със заливка от мляко, чесън и копър.

Advertisements