Рецепта pettesa

(публикувана като коментар на този сайт)

  • 6 с. л. овесени трици/доза за 2 дена
  • 3 яйца
  • 1/2 кисело мляко Верея 0,1%
  • 1 кафяна лъжичка сода за хляб
  • 1 кафяна лъжичка канела
  • подсладител на прах Екуал – 3-4 с. л.
  • 1-2 ябълки

Триците се смилат на много финно брашно, яйцата с подсладителя се разбиват на гъст крем в подходящ стъклен съд, в който направо ще се пече, добавя се киселото мляко, в което е угасена (веднага) содата, бърка се още малко, слагат се триците с канелата, бърка се още малко с миксера и най-накрая се слагат настърганите ябълки. Както си е в същата купа се пече в микровълновата по следната схема: 10 мин. на 750 вата, 5 мин. на комби грил, обръща се в чиния и се връща за още 8 мин. на комби грил (по тази схема въобще не стои като сварен). Изчаква се хубаво да изстине. Като го ядох си топках парченцата ту в кафето, ту в колата (много беше вкусно), така че може да се сиропира и с кафе/капучино или с кола лайт. И в двата случая получавате страхотен сладкиш.