Рецепта жозефа
преписано от „Аз жената“: мисля, че ще стане за гарнитурка

Подбирате си зеленчуци по избор

  • лук
  • моркови
  • чушки
  • патладжани
  • чесън
  • домати…

Нарязвам ги: лука – на малки полумесеци, морковите – на кръгчета, чушките – на половини кръгчета, чесъна – на не много ситно. Патладжаните ги обелвам и ги посолявам, оставям ги малко да им се отцеди горчивината. Слагам всичко в тенджера и сипвам съвсем малко вода на дъното, за да не се залепят. Готвят се под капак, преди това посолявам, слагам малко босилек, риган, подправки по избор!!!
Когато започнат да омекват зеленчуците, слагате доматите, обелени и нарязани, сега вече можете да оставите ястието и без капак. Можете да задушавате, докато омекнат зеленчуците, а може и да ги оставите по-твърди.
Консумира се топло с кисело мляко 0,1 % или месо.

Advertisements