Рецепта craftsgifts

(публикувана като коментар на този сайт)

  • 1 кофичка кисело мляко 0,1 %
  • 3 супени лъжици царевично нишесте (този продукт е включен в книгата като сгъстител на сос – 1 с.л. на доза сос – количеството въглехидрати в този случай идва пренебрежимо спрямо ефекта. В този смисъл не е добра идея да се ползва много често тази рецепта)
  • 1 супена лъжица течен подсладител
  • 1 ванилия
  • 1 чаена лъжичка нес-кафе (може и без него, аз го сложих, за да придаде малко цвят на крема. Пък и заради кафето името му е такова.)

Начин на приготвяне:

Изсипете киселото мляко в тенджерка (или касерола) заедно с нишестето, ванилията и подсладителя.

Сложете на огъня и бъркайте постоянно, докато се сгъсти, трябва да стане малко по-гъсто от боза.

Ако ще слагате кафе, можете да го добавите по всяко време – в началото; докато кремът се вари, или след като е готов. Разбъркайте, налейте в чаши.

Охладете и сервирайте!

http://craftsgifts.files.wordpress.com/2008/09/d0bad0bbd0b5d0bc-d0bed182-d0bad0b8d181d0b5d0bbd0be-d0bcd0bbd18fd0bad0be-0031.jpg?w=300&h=225

http://craftsgifts.files.wordpress.com/2008/09/d0bad0bbd0b5d0bc-d0bed182-d0bad0b8d181d0b5d0bbd0be-d0bcd0bbd18fd0bad0be-002.jpg?w=300&h=225

Advertisements